Skip to main content
Aandacht verzacht

Mevr. Teugels nieuwe anesthesioloog-pijnbehandelaar


Vanaf 1 oktober is het pijnbehandelcentrum in het Bravis ziekenhuis Roosendaal uitgebreid met dokter Teugels als anesthesioloog – pijnbehandelaar.

Dokter Teugels studeerde geneeskunde in Antwerpen en volbracht hier ook haar specialisatie tot anesthesioloog. Ze behaalde haar erkenning als specialist in 2008. Na haar opleiding werkte ze eerst enkele jaren in het Amphia Ziekenhuis in Breda als anesthesioloog. Na deze kennismaking met de Brabantse gezelligheid keerde ze terug naar België om zich verder te bekwamen in de pijnbehandeling. Sinds 2012 laat ze de narcose over aan collega’s en wijdt ze zich volledig aan de pijnbehandeling.

Tot september 2015 was ze als staflid pijntherapie verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Naast de verschillende pijnbestrijdingtechnieken, waaronder de verschillende injecties en neuromodulatie, is ze ook heel begaan met de palliatieve zorgen. Zo werkte ze mee aan verschillende onderzoeksprojecten om palliatieve zorgnood vroegtijdig te detecteren en tijdig palliatieve ondersteuning aan te bieden.

In haar vrije tijd is ze vaak creatief bezig: tekenen, schrijven en musiceren. Muziek is haar grote passie, dus staat ze altijd klaar voor een babbel over haar favoriete bands.

Geschreven door
Dimphy Tielen-Loos

Categorie
Nieuws

Nieuws & Actualiteiten

Altijd op de hoogte
Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

| Nicole Moesman | Nieuws

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar gekomen met een score van :

9.03

Handreiking Afbouw opiaten

Handreiking Afbouw opiaten

| Lars Elzinga | Nieuws

Recent publiceerde het Instituut voor verantwoord medicijngebruik de nieuwe handreiking met aandachtspunten voor het verantwoord afbouwen van opiaten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

| Redactie website | Nieuws

Op YouTube vonden we dit interessante filmpje. In 10 minuten legt het op een heldere, en ook voor kinderen begrijpelijke, wijze uit wat pijn is.