Skip to main content
Aandacht verzacht

Deelname onderzoek naar behandeling lage rugklachten


Het Pijncentrum Bravis doet sinds kort mee aan onderzoek naar de behandeling van lage rugklachten.

In nauwe samenwerking met het Pijncentrum van het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom en de pijnspecialisten van het Amphia Ziekenhuis te Breda worden momenteel patienten gevraagd deel te nemen aan het onderzoek.

Mocht u daarvoor in aanmerking komen, dan kunnen wij ook aan u vragen deel te nemen. Uiteraard gebeurt dit geheel in nauw overleg met u en deelname is niet verplicht.

Landelijk onderzoek

Het onderzoek waaraan wij deelnemen is direct en indirect een onderdeel van een landelijk lopend onderzoek naar de effecten van de behandeling voor lage rugklachten, de MIN-T studie. Zie hiervoor http://mintstudie.nl

Indien u gevraagd wordt deel te nemen krijgt u uitgebreide informatie, mondeling en schriftelijk, ten aanzien van het verloop van het onderzoek.

Het doel van de studie is gegevens te verzamelen ten aanzien van de effectiviteit van de minimaal invasieve behandeling van lage rugklachten. Dit wordt gedaan in nauwe samenwerking met en in opdracht van het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars.

Geschreven door
Gerard Verheij

Categorie
Nieuws

Nieuws & Actualiteiten

Altijd op de hoogte
Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar

| Nicole Moesman | Nieuws

Het Bravis Pijncentrum is wederom heel goed uit de Bravis Radar gekomen met een score van :

9.03

Handreiking Afbouw opiaten

Handreiking Afbouw opiaten

| Lars Elzinga | Nieuws

Recent publiceerde het Instituut voor verantwoord medicijngebruik de nieuwe handreiking met aandachtspunten voor het verantwoord afbouwen van opiaten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

De pijn begrijpen in 10 minuten.

| Redactie website | Nieuws

Op YouTube vonden we dit interessante filmpje. In 10 minuten legt het op een heldere, en ook voor kinderen begrijpelijke, wijze uit wat pijn is.